Eerste Sigma Congres in vijf jaar gaat over ‘vandaag over morgen’

Visionaire sprekers moeten gasten inspireren met hun kijk op nieuwe samenleving

Sigma Coatings organiseert op 24 januari voor het eerst sinds 2008 weer een Sigma Congres met het thema ‘Vandaag Over Morgen’. Sigma hoopt de bezoekers middels aansprekende en visionaire presentaties van onder andere Ashok Bhalotra, Paul Iske, Ruud Koornstra en Farid Tabarki te inspireren en te raken met uiteenlopende visies op de samenleving van morgen. Namens Sigma Coatings voert Country Manager Gert Rademaker het woord. De presentatie van de dag in Hangaar 2 in Katwijk, voor directeuren en CEO’s van woningbouwcoöperaties, zorg-, onderwijs- en overheidsinstellingen, technische adviesbureaus, aannemers, vastgoedonderhoudsbedrijven, institutionele beleggers, architecten, grote schildersbedrijven en brancheorganisaties, is in handen van BNR-presentator Rens de Jong. Sigma hoopt zo’n 800 gasten te verwelkomen.

Onze snel veranderende samenleving staat centraal op het Sigma Congres 2013. Wat zijn vandaag de belangrijkste trends en ontwikkelingen waar we morgen mee te maken hebben? Hoe werken en leven we straks? Wat doen we? En hoe creëren we? Sigma wil haar gasten uitdagen om anders naar henzelf, hun werk en omgeving te kijken. Daartoe worden de gasten meegenomen op een visionaire reis die beleving en interactie ademt. Met duopresentaties, tafelgesprekken, audio- en filmclips en een jonge jakhals die het publiek om input vraagt.

Het programma is samengesteld uit vijf blokken. Trendwatcher Farid Tabarki trapt af en praat over veranderen, over de crisis en het ombuigen van negatief naar positief. Hij begint bij vandaag en kijkt naar morgen. Architect Ashok Bhalotra is de tweede spreker en verhaalt aan de hand van een TEDx-achtige presentatie over creëren. Anders kijken, nieuwsgierigheid, wegdromen, passie, verleiding en idealen, maar ook esthetica hebben hun plaats in Bhalotra’s presentatie. Moet ieder bedrijf bijvoorbeeld een Chief Creative Officer in de Raad van Bestuur hebben?

Na de lunch praat Rens de Jong in Zomergasten-setting met Paul Iske. Iske is hoogleraar Open Innovation and Business Venturing aan de Universiteit van Maastricht, werkte onder andere voor ABN AMRO en is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, aangezien ‘mislukking de basis is voor succes’. Iske praat onder andere over nieuwe businessmodellen en laat zien hoe mensen vast komen te zitten en daar ook weer uit kunnen komen.

Ruud Koornstra, directeur van de initiëringmaatschappij Tendris en warm pleitbezorger voor een betere en duurzame wereld, praat over leven in de toekomst. Middels films en beelden laat hij onder andere zien hoe je angst kan transformeren tot lef. Een internationaal vermaarde keynote spreker sluit de rij. Zijn naam blijft een verrassing, maar zijn verhaal gaat over doen. Wat doe je morgen anders? Deze speech dient ter inspiratie van de gasten om zelf iets te veranderen. Sigma loopt hierbij voorop en deelt wat zij als partner in onderhoud en renovatie anders gaat doen.

Vanzelfsprekend is er tijdens het Sigma Congres ook heel veel tijd om te netwerken, tijdens de lunch en de borrel bijvoorbeeld. Voor veel meer informatie, inschrijving en het precieze programma zie www.sigmacongres.nl.

Datum: 24-01-2013
Agenda
Meest bekeken
  • Therma TP10 Renova Dakplaat
  • Isover Mupan Ultra XS
  • TEK Bouwsysteem
  • Eurofloor isolatieplaten
  • Prelasti S
  • UNI-Flexplug
  • Geisoleerde betonconstructies
RSS Twitter Linked In Facebook Mail Youtube