Energie Comfort gordijnen

Bespaar energie met decoratieve en energie-efficiënte raamdecoratie

Raamdecoratie voegt sfeer toe aan een interieur, maar ook kan het een woning comfortabeler maken en het energieverbruik verminderen. De VELUX Groep introduceert daarom moderne Energie Comfort gordijnen van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen met een aluminium coating. Speciaal ontworpen om het binnenklimaat te verbeteren en een woning gezond en energiezuinig te maken.

Daglicht en frisse lucht spelen een belangrijke rol in een gezond woonklimaat en het reduceren van energieverbruik. Isolatie speelt hierbij ook een grote rol. VELUX Energie Comfort gordijnen zijn ontworpen om de energie-efficiëntie te maximaliseren door een effectieve vermindering van koudeval, direct onder de dakramen. De gordijnen combineren de elegante uitstraling van plissé gordijnen met de isolerende kracht van een honingraatstructuur. De lucht in de honingraatstructuur zorgt, samen met een aluminium coating aan de binnenkant, voor effectieve warmte-isolatie. Deze speciale laag houdt de warmte tijdens de winter binnen en verbetert tevens het binnencomfort en de kamertemperatuur. Een Energie Comfort gordijn versterkt de energetische waarde van het VELUX dakraam, doordat het warmteverlies met 34 procent wordt gereduceerd.

"We hebben doelbewust gewerkt aan de ontwikkeling van deze energiebesparende plissé gordijnen. Ze dienen als een decoratieve oplossing voor dakramen en dragen tegelijk bij aan een effectief gebruik van de zon en de lucht als een natuurlijke bron van energie. Moderne VELUX dakramen zijn al goed geïsoleerd. Raamdecoratie aan de interieurzijde kan deze thermische isolatie verder verbeteren en daarmee de warmtevraag verminderen," zegt Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland.

Een gezonde woning
Het verminderen van het warmteverlies via dakramen is vooral belangrijk op koude winteravonden. Vooral als de temperatuur buiten begint te dalen, wil men de warmte binnenhouden. Energie Comfort gordijnen kunnen de temperatuur binnenshuis reguleren en zorgen voor een gezonder en comfortabeler binnenklimaat. Het creëren van een ideaal thermisch comfort en binnenklimaat is echter ook een kwestie van voldoende natuurlijke ventilatie en daglicht.

"Een goed binnenklimaat met royale daglichtniveaus en voldoende verse lucht van buiten, is de sleutel tot het creëren van gezonde woningen. Bij het installeren van dakramen is het belangrijk om ze daar te plaatsen waar ze voor de juiste hoeveelheid passieve zonnewarmte en ventilatie zorgen. Ook de keuze voor de juiste raamdecoratie is belangrijk voor een positieve bijdrage aan het energieprofiel van de woning,” aldus Kalis.

Datum: 10-03-2011
Nieuws
Meest bekeken
  • Therma TP10 Renova Dakplaat
  • Isover Mupan Ultra XS
  • TEK Bouwsysteem
  • Eurofloor isolatieplaten
  • Prelasti S
  • UNI-Flexplug
  • Geisoleerde betonconstructies
RSS Twitter Linked In Facebook Mail Youtube