Feestelijke opening Waddenparel Keizerspoeldijk

Ecolodge en ‘Passief Bouwen’

Gemeente Wieringen, Scouting Corvus Corone en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord organiseren op 11 december 2010 een feestelijke opening voor de Waddenparel Keizerspoeldijk. Met steun van het Waddenfonds en provincie Noord-Holland is dit natuurgebied in Oosterland ingericht en is een duurzame Ecolodge gebouwd. De Ecolodge is ontworpen volgens het principe ‘Passief Bouwen’, en is daarmee de eerste in zijn soort in Nederland.

De officiële opening wordt verricht door gedeputeerde Rob Meerhof. Ook de scouts van Corvus Corone krijgen een speciale rol bij de opening. Er is een cultureel programma verzorgd door Kunst & Cultuur Noord-Holland, met onder meer een optreden van Mark Zijlstra en een zangkoor.

Chris Karman, voorzitter van Scouting Corvus Corone, zal toelichten waarom zij dit een belangrijk project vinden en vertelt daarbij over het belang van natuurlijke speelruimte voor kinderen.

Han van Keulen vertelt namens Ekolodge Woningen deze middag alles over de voordelen en kenmerken van de Ecolodge en de betekenis van ‘Passief Bouwen’. De Ecolodge wordt tijdens de opening officieel beloond met het keurmerk ‘Ontworpen volgens Passief Bouwen’. De Ecolodge is een belangrijke aanvulling voor het kleinschalig toerisme. Gasten van de Ecolodge hoeven nauwelijks te betalen voor hun verblijf, maar kunnen zelf actief een steentje bijdragen aan het onderhoud van het natuurgebied.

Voor de bewoners van Wieringen wordt in het voorjaar van 2011 een open dag georganiseerd.

Bron: Gemeente Wieringen

Datum: 10-12-2010
Nieuws
Meest bekeken
  • Therma TP10 Renova Dakplaat
  • Isover Mupan Ultra XS
  • TEK Bouwsysteem
  • Eurofloor isolatieplaten
  • Prelasti S
  • UNI-Flexplug
  • Geisoleerde betonconstructies
RSS Twitter Linked In Facebook Mail Youtube